Home / Recept / Bloemkoolpizza
4 juni, 2016

Bloemkoolpizza

Posted in : 03. Hoofdgerechten on by : Elke

Bloemkoolpizza
Recept Afdrukken
Porties
1 pizza
Porties
1 pizza
Bloemkoolpizza
Recept Afdrukken
Porties
1 pizza
Porties
1 pizza
Ingrediënten
Pizzabodem
Toppings vlees/vis/gevogelte
Porties: pizza
Instructies
Bloemkoolbodem
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
  2. Zet een pan met een klein laagje water op hoog vuur
  3. Was de bloemkool en snijd hem in stukken
  4. Zodra het water gekookt is voeg je de bloemkool toe. Doe een deksel erop en laat de bloemkool ongeveer 4 minuten koken en stomen. De bloemkool is dan semi hard
  5. Giet de bloemkool af en doe alles in de keukenmachine. Zet de keukenmachine op de allerhoogste stand en laat de bloemkool net zo lang snijden tot het super fijn is. De bloemkool lijkt dan al behoorlijk op deeg. Als je geen keukenmachine hebt, kun je het ook raspen met de hand of fijn hakken met een mes.
  6. Leg alle bloemkool in een schone theedoek en knijp al het vocht eruit. Knijp net zolang door tot je echt niet meer kunt. Dit is de allerbelangrijkste stap als je een krokante bodem wilt. Als er nog vocht in zit dan zal de bodem soppig worden
  7. Doe de bloemkool in een grote kom en voeg de zout, peper, oregano, kaas en het ei toe en meng alles samen
  8. Verspreid het bloemkoolmengsel op een bakplaat met bakpapier in de gewenste vorm (rond, vierkant, hartvormig of rechthoekig) en dikte. Druk de bloemkool goed aan
  9. Leg de bloemkoolbodem ongeveer 15 minuten in de oven. De bodem moet een mooi goudbruine kleur krijgen. Indien dit na 15 minuten nog niet het geval is, zet de bodem dan terug tot het een goudbruin is
Bloemkoolpizza
  1. Haal de bloemkoolbodem uit de oven en doe je gewenste toppings erop. Begin met de tomatensaus, mozzarella en dan de rest
  2. Leg de pizza nogmaals 5-10 minuten in de oven tot de kaas volledig is gesmolten
  3. Haal de pizza uit de oven en geniet ervan zonder schuldgevoel!
Deel dit Recept

Geef een reactie