Home / Recept / Boekweitpannenkoekjes met gerookte zalm
31 maart, 2016

Boekweitpannenkoekjes met gerookte zalm

Posted in : 02. Voorgerechten, 03. Hoofdgerechten, Vis on by : Elke

Boekweitpannenkoekjes met gerookte zalm
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Passieve Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Passieve Tijd
30 minuten
Boekweitpannenkoekjes met gerookte zalm
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Passieve Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Passieve Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Meng voor het deeg het boekweitmeel met de melk in een ruime kom. Voeg een flinke snuif zout toe. Doe de eieren er een voor een bij. Klop het beslag glad. dek af en laat 30 minuten op kamertemperatuur rusten.
  2. Maak de dressing. Meng met een garde de koolzaadolie met de honing, de mosterd, het sinaasappelsap en het citroensap. Hak de dille fijn en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout. Was vervolgens de sla.
  3. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak dunne pannenkoekjes van het beslag.
  4. Besmeer elke pannenkoek met een beetje van de roomkaas en beleg met een plakje gerookte zalm en wat sla. Besprenkel met de vinaigrette en rol op. TIP: ideaal als broodvervanger bij de lunch of het ontbijt. Probeer het eens met contituur, gerookte ham of hummus.
Deel dit Recept

Geef een reactie