Home / Recept / Gebakken ham met geglaceerde appels en champignons
1 februari, 2017

Gebakken ham met geglaceerde appels en champignons

Posted in : 03. Hoofdgerechten, Vlees on by : Elke Tags: ,

Gebakken ham met geglaceerde appels en champignons
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Gebakken ham met geglaceerde appels en champignons
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
Voorbereiding
  1. Snij de champignons in vier.
  2. Schil de appels en snij in partjes.
Bereiding
  1. Verhit 2 eetlepels vetstof in een braadpan en doe er de champignons in. Roerbak 5 minuten.
  2. Voeg de appelpartjes toe en bak nog 3 minuten. Voeg de siroop of honing toe en laat al roerend smelten. Roerbak tot de appels en champignons glanzen en lichtjes kleuren. Breng op smaak met peper en zout en haal uit de pan.
  3. Smelt in dezelfde pan nog 2 eetlepels vetstof en bak de sneden ham heel kort aan, net lang genoeg om ze te verwarmen.
Afwerking
  1. Snij elk sneetje ham in vier en schik in waaiervorm op het bord. Lepel er de appelpartjes en champignons rond. Dien op met verse pasta, kroketten of aardappelpuree.
Deel dit Recept
Share

Geef een reactie