Gehaktbrood met krieltjes en wintergroenten uit de oven

Gehaktbrood met krieltjes en wintergroenten uit de oven
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 75 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 75 minuten
Gehaktbrood met krieltjes en wintergroenten uit de oven
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 75 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 75 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
Voorbereiding: 15 minuten
  1. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water. Snij ze in de lengte in 2.
  2. Schil de wortelen en de pastinaken en snij in gelijke staafjes.
  3. Snij de champignons in 4 of 6, afhankelijk van de dikte.
  4. Bak de pijnboompitten goudbruin in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Meng ze onder het gehakt.
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding: 1 uur
  1. Rol het gehakt tot een mooie bol en duw een beetje platter tot een ovale vorm. Leg in een grote ovenschaal en verdeel er de krielaardappelen en de pastinaak- en wortelstaafjes rond.
  2. Overgiet met de kippenbouillon en bak 35 min. in de voorverwarmde oven.
  3. Haal de ovenschaal uit de oven en meng de champignons onder de groenten. Laat nog 20 min. bakken in de oven.
Afwerking
  1. Snij het gehaktbrood in sneetjes, verdeel over de borden en schep er de groenten rond.
Notities

Tip Veggievariant: breng de krielaardappelen, de wortel en de pastinaak op smaak met olijfolie, 1 takje rozemarijn, peper en zout. Zet 30 min. in een voorverwarmde oven, op 180 °C. Roer er 350 g (gespoelde en uitgelekte) kikkererwten, de champignons en de pijnboompitten onder en zet nog 20 min. in de oven. Bestrooi met fijngesnipperde peterselie.

Voedingswaarde per persoon:

  • Energie 704 kcal
  • Koolhydraten 55.4 g
  • Eiwitten 45.1 g
  • Vetten 32.4 g
Deel dit Recept
Share

0 comments on “Gehaktbrood met krieltjes en wintergroenten uit de ovenAdd yours →

Geef een reactie