Home / Recept / Gekruide runderreepjes op z’n Grieks
9 maart, 2018

Gekruide runderreepjes op z’n Grieks

Posted in : 03. Hoofdgerechten, Pasta, Vlees on by : Elke Tags: , , ,

Gekruide runderreepjes op z’n Grieks
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Gekruide runderreepjes op z’n Grieks
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
Voorbereiding (15 min)
  1. Snij het rundvlees in repen van 1,5 cm breed
  2. Halveer de ui en snij in halvemaantjes.
  3. Verwijder de witte zaadlijsten en de pitjes uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in reepjes.
  4. Meng het gember- en kerriepoeder in een plastic zak of ruime kom. Voeg de runderreepjes toe en wentel ze in de kruidenmengeling.
Bereiding (15 min)
  1. Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
  2. Verhit intussen een wok en voeg de olijfolie toe. Roerbak de runderreepjes ±3 min. Haal het vlees uit de wok en hou warm onder aluminiumfolie.
  3. Bak de spekblokjes 1 min. in de wok, zonder extra vetstof.
  4. Voeg de ui en de paprikareepjes toe en roerbak 2 min. Blus met de balsamicoazijn. Meng er de gepelde tomaten en een deel van het sap onder. Breng op smaak met peper, zout en basilicum. Laat nog 2 min. sudderen.
  5. Schep er het vlees en de Griekse pasta onder en laat goed opwarmen.
Afwerking
  1. Verkruimel er net voor het opdienen de fetakaas over.
Notities

Voedingswaarde per persoon:

  • 620 kcal
  • 61,6 g koolhydraten
  • 45,9 g eiwitten
  • 19,8 g vetten
Deel dit Recept

Geef een reactie