Home / Recept / Groentekoekjes met yoghurtdip
31 maart, 2016

Groentekoekjes met yoghurtdip

Posted in : 01. Aperitiefhapjes on by : Elke

Groentekoekjes met yoghurtdip
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 35 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 35 minuten
Groentekoekjes met yoghurtdip
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 35 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 35 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Spoel het chilipepertje, de courgette en de wortelen. Schil de wortelen en rasp ze fijn. Rasp ook de courgette. Knijp het overtollige vocht uit de courgette.
  2. Doe de geraspte groenten in een kom. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Snipper de peterselie en het chilipepertje fijn en voeg toe. Doe er dan de eieren en de bloem bij. Als je mengsel te nat is, voeg dan wat extra bloem toe. Zet even aan de kant.
  3. Maak de yoghurtdip. Pel de knoflook en snipper fijn. Breng de Griekse yoghurt op smaak met peper, zout. knoflook, honing en rasp en sap van de limoen.
  4. Verhit een beetje olie in een koekenpan en schep kleine hoopjes van het groentemengsel in de pan. Duw ze een beetje plat, zodat je koekjes krijgt. Bak de koekjes 3 à 4 minuten aan elke kant. Laat even uitlekken op keukenpapier, werk af niet de preischeuten en serveer met de yoghurtdip. Tip: lekker als lunch met een slaatje erbij!
Deel dit Recept
Share

Geef een reactie