Home / Recept / Kalkoenschnitzel in zoetzure groenten
3 augustus, 2016

Kalkoenschnitzel in zoetzure groenten

Posted in : 03. Hoofdgerechten, Gevogelte, Rijst on by : Elke

Kalkoenschnitzel in zoetzure groenten
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Kalkoenschnitzel in zoetzure groenten
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
Voorbereiding
  1. Snipper de ui grof en snij de selder in stukjes van 1,5 cm.
Bereiding
  1. Verhit 1 eetlepel vetstof in een kookpot en laat de ui er even glazig in stoven.
  2. Voeg de selderblokjes toe. Kruid met peper en zout en voeg het sap van de ananasstukjes toe. Dek af en laat zachtjes 5 à 10 minuten sudderen.
  3. Voeg de tomatenstukjes toe en laat nog 5 minuten sudderen. Doe er de ananasstukjes bij en breng op smaak met de chilisaus.
  4. Verhit intussen 2 eetlepels vetstof in een braadpan en leg er de kalkoenschnitzels in. Laat op een matig vuur gedurende 5 minuten bakken. Draai om en laat nog 5 minuten verder bakken.
Afwerking
  1. Dien de kalkoenschnitzels op met de zoetzure groentebereiding en rijst.
Notities

Begeleidende wijn: Pinotage Stonecross, Zuid-Afrika

Deel dit Recept
Share

Geef een reactie