Home / Recept / Kip kerrie met ananas en appel
30 april, 2016

Kip kerrie met ananas en appel

Posted in : 03. Hoofdgerechten, Gevogelte on by : Elke

Kip kerrie met ananas en appel
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 35 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 35 minuten
Kip kerrie met ananas en appel
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 35 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 35 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
Voorbereiding
  1. Snij de kipfilets in blokjes van +- 4cm.
  2. Snij de ongeschilde appels in stukjes ter grootte van de stukjes ananas.
  3. Snipper de koriander fijn.
Bereiding
  1. Breng water samen met de helft van de kokosmelk aan de kook en kook de rijst gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Smelt intussen 1 el boter in een kookpot en bak de stukjes appel +- 3 minuten goudbruin. Doe er de uitgelekte stukjes ananas bij en laat nog 1 minuut verder stoven.
  3. Giet de currysaus en de rest van de kokosmelk over het fruit en verwarm 4 à 5 minuten.
  4. Smelt 1 el boter in een pan en bak de kippenblokjes +- 7 minuten tot ze goed doorbakken zijn. Kruid met peper en zout.
Afwerking
  1. Schep wat rijst in het midden van elk bord en leg er enkele stukjes kip rond. Giet er een beetje saus over en werk af met de fijngesnipperde koriander.
Notities

Voedingswaarde per persoon:

662 kcal
40,5g eiwitten
24,3g vet
70,0g koolhydraten

Deel dit Recept

Geef een reactie