Home / Recept / Kipfilet met notencrumble en pompoenspaghetti
2 november, 2016

Kipfilet met notencrumble en pompoenspaghetti

Posted in : 03. Hoofdgerechten, Gevogelte, Ovenschotel on by : Elke Tags:

Kipfilet met notencrumble en pompoenspaghetti
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 40 minuten
Passieve Tijd
50 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 40 minuten
Passieve Tijd
50 minuten
Kipfilet met notencrumble en pompoenspaghetti
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 40 minuten
Passieve Tijd
50 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 40 minuten
Passieve Tijd
50 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
Voorbereiding: 10 minuten
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snij de pompoen in 2 en verwijder de pitten. Leg de pompoenhelften naast elkaar op een bakplaat en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met de tijm, peper en zout. Bak 50 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 180 °C.
  3. Snipper intussen het knoflook, de peterselie en het bieslook fijn.
  4. Hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
  5. Meng het knoflook met de peterselie, de fijngehakte hazelnoten en de geraspte parmezaan.
  6. Dep de kippenborstfilets droog.
Bereiding: 30 minuten
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenborstfilets aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
  2. Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie en leg er de gebakken kippenborstfilets in. Zet de braadpan even opzij. Verdeel de peterselie-notenmengeling over de kippenborstfilets en bak 15 à 20 min. in de hete oven.
  3. Schraap ondertussen met een vork het vruchtvlees uit de pompoenhelften (het vruchtvlees lijkt op lange spaghettislierten).
  4. Blus de braadpan van de kip met de room en schraap de braadresten los met een houten lepel. Giet de saus 5 min. voor het einde van de baktijd over de kippenborstfilets in de oven.
  5. Smelt de vetstof in een kookpot en stoof de pompoenslierten 2 à 3 min. Kruid met het fijngesnipperde bieslook, peper en zout.
Notities

Drankensuggestie: Barbãr Speciaalbier

Collection Bio - M. Chapoutier A.O.P. Côtes du Rhône

Deel dit Recept

Geef een reactie