Home / Recept / Lauw slaatje met spekjes, appeltjes en geitenkaas
29 juli, 2016

Lauw slaatje met spekjes, appeltjes en geitenkaas

Posted in : 03. Hoofdgerechten, Salades, Vlees on by : Elke

Lauw slaatje met spekjes, appeltjes en geitenkaas
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Lauw slaatje met spekjes, appeltjes en geitenkaas
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
Voorbereiding
  1. Snij rondjes van 7 à 10 cm diameter uit het toastbrood. Rooster het brood goudbruin in de broodrooster en smeer er de helft van de Luikse siroop op.
  2. Schil de appelen en snij in blokjes.
  3. Verdeel de sla over de borden.
Bereiding
  1. Smelt 1 el vetstof in een braadpan en bak de appelblokjes een tweetal minuten al roerend. Voeg de rest van de Luikse siroop toe en schep goed om.
  2. Snij de geitenkaas in schijfjes van 1,5 cm dik. Beleg er de toasts mee en strijk wat glad. Schuif in een op 200 graden C voorverwarmde oven gedurende 4 à 5 minuten. Hou ook de appeltjes warm in de oven.
  3. Bak ondertussen de spekblokjes goudbruin in de pan waarin u de appeltjes gebakken hebt.
  4. Leg op elk bord een toast met geitenkaas en schik er wat spekjes op. Verdeel de rest van de spekjes, appeltjes en de notenmengeling rond de toasts.
  5. Maak de bakresten in de pan van de spekjes los met de rodewijnazijn. Besprenkel de borden hiermee.
Afwerking
  1. Serveer onmiddellijk en geef er wat stokbrood bij.
Notities

Voedingswaarde per persoon:

  • 600 kcal
  • 23,9 g eiwitten
  • 41,3 g koolhydraten
  • 37,8 g vetten
Deel dit Recept
Share

Geef een reactie