Home / Recept / Mexicaanse stoofschotel
16 november, 2016

Mexicaanse stoofschotel

Posted in : 03. Hoofdgerechten, Vlees on by : Elke Tags: , , ,

Mexicaanse stoofschotel
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Passieve Tijd
24 uur
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Passieve Tijd
24 uur
Mexicaanse stoofschotel
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Passieve Tijd
24 uur
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Passieve Tijd
24 uur
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
Voorbereiding
  1. Snij de wortelen in schijfjes.
  2. Snipper de uien fijn.
Bereiding
  1. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak het stoofvlees goudbruin.
  2. Voeg de spekreepjes en de fijngesnipperde uien toe en laat nog even verder bakken. Kruid met de tijm en het blaadje laurier.
  3. Giet de rode wijn zachtjes bij het vlees langs de rand van de kookpot, dek af en laat 40 min. sudderen op een zacht vuur.
  4. Voeg de wortelschijfjes, de tomatenpuree en de witte bonen in tomatensaus toe. Kruid met peper, zout, cayennepeper, paprikapoeder en komijn. Laat nog 20 min. sudderen. Zet koel weg tot de volgende dag.
Afwerking
  1. Verwarm op een zacht vuurtje en voeg naar smaak nog wat komijn of paprikapoeder toe. Serveer met gekookte aardappelen.
Notities

Voedingswaarde per persoon

  • 667 kcal
  • 52.2 g koolhydraten
  • 42.8 g eiwitten
  • 28.2 g vetten
Deel dit Recept
Share

Geef een reactie