Home / Recept / Ovenschotel met pasta en kip
23 november, 2016

Ovenschotel met pasta en kip

Posted in : 03. Hoofdgerechten, Gevogelte, Ovenschotel, Pasta on by : Elke

Ovenschotel met pasta en kip
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Ovenschotel met pasta en kip
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
Voorbereiding
  1. Ontdooi de kippenborstfilets oppervlakkig en dep goed droog.
  2. Snij de kip in blokjes van 3 cm.
  3. Kook de pasta gaar en laat de erwtjes meekoken.
  4. Snij de champignons in schijfjes.
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe ondertussen 1 el vetstof in een braadpan en bak de stukjes kip aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
  3. Voeg de champignonschijfjes toe en kruid met de tijm. Bak 5 min. op een matig vuur.
  4. Schep de stukjes kip en de champignonschijfjes in een ovenschotel en verdeel er de hamblokjes over. Hou het braadvocht opzij voor de bereiding van de saus.
  5. Meng de kruidenkaas en de rest van de rozijnen met het braadvocht. Voeg wat kippenbouillon toe als de saus te dik is.
  6. Meng de pasta met erwten onder de stukjes kip in de schotel. Giet er de saus over en bestrooi met de geraspte kaas.
  7. Zet 15 min. in de oven onder de grill.
Notities

Voedingswaarde per persoon

  • Energie: 814 kcal
  • Koolhydraten: 88.3 g
  • Eiwitten: 66 g
  • Vetten: 21.8 g
Deel dit Recept

Geef een reactie