Home / Recept / Pasta meridionale met kip en tomaten
22 juni, 2016

Pasta meridionale met kip en tomaten

Posted in : 03. Hoofdgerechten, Gevogelte, Pasta on by : Elke

Pasta meridionale met kip en tomaten
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Pasta meridionale met kip en tomaten
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
Voorbereiding
  1. Laat de kipfilet oppervlakkig ontdooien en snij in kubusjes van 2 cm.
  2. Snij de tomaten in kleine blokjes.
  3. Snij de courgette in kubusjes van 1 cm. Ze hoeven niet geschild te worden.
Bereiding
  1. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een kookpot en stoof de kippenblokjes gedurende 5 minuten.
  2. Voeg de blokjes courgette, tomaat en het bouillonketeltje toe en laat nog 3 minuten sudderen.
  3. Roer er de Philadelphia-kaas en de kappertjes onder. Warm alles goed op zonder te laten koken.
  4. Kook ondertussen de pasta gaar in 4 liter water. Giet af en laat uitlekken.
Afwerking
  1. Verdeel de pasta over de borden en lepel er de kip-groentebereiding bovenop.
Notities

Voedingswaarde per persoon:

  • 635 kcal
  • 46,7 g eiwitten
  • 77,3 g koolhydraten
  • 15,4 g vetten

Begeleidende wijn:

Tarapaca
Sauvignon Blanc
Maipo Valley - Chili

Deel dit Recept
Share

Geef een reactie