Risotto funghi met gegrilde koningsoesterzwammen

Risotto funghi met gegrilde koningsoesterzwammen
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 15 min
Kook Tijd
30 min
Porties Prep Tijd
4 15 min
Kook Tijd
30 min
Risotto funghi met gegrilde koningsoesterzwammen
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 15 min
Kook Tijd
30 min
Porties Prep Tijd
4 15 min
Kook Tijd
30 min
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. - Snij de koningsoesterzwammen in de lengte in plakjes. Hou 8 plakjes apart. - Snij de grotchampignons in plakjes. - Hak de hazelnoten grof. - Snipper de sjalotten en het knoflook fijn. - Pluk de blaadjes peterselie van de takjes en snipper fijn. - Rasp de parmezaan.
  2. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof het knoflook en de sjalotten glazig. Voeg de paddenstoelen toe en laat 6 min. stoven.
  3. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Giet de wijn bij de rijst en laat volledig verdampen. Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar.
  4. Verhit intussen de olijfolie in een grillpan en bak de 8 plakjes koningsoesterzwam goudbruin aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.
  5. Meng de parmezaan, de helft van de peterselie en 30 g boter onder de risotto.
  6. Verdeel de risotto over diepe borden. Leg op elk bord 2 plakjes gegrilde koningsoesterzwam. Bestrooi met de grofgehakte hazelnoten en de rest van de peterselie.
Notities

Voedingswaarde per persoon

Energie: - 498 kcal - Vetten: 20.8 g - Verzadigde vetzuren: 9.9 g - Koolhydraten: 55.4 g - Suikers: 1.8 g - Vezels: 3.3 g - Eiwitten: 16.9 g - Zout: 2.4 g

Deel dit Recept
Share