Home / Recept / Rode paprika met ananas en kip
8 juni, 2016

Rode paprika met ananas en kip

Posted in : 03. Hoofdgerechten, Gevogelte, Pasta on by : Elke

Rode paprika met ananas en kip
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Rode paprika met ananas en kip
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
Voorbereiding
  1. Verwijder de pitjes en zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes.
  2. Snij de ananas in stukjes.
  3. Pers het sap uit de sinaasappels.
  4. Snij de kip in blokjes.
Bereiding
  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de wok. Bak de kippenblokjes goudbruin in 6 minuten.
  2. Voeg de paprikablokjes toe, samen met het sinaasappelsap, de saffraan en het paprikapoeder. Laat 8 minuten pruttelen en voeg indien nodig wat water toe.
  3. Doe er de ananasstukjes bij en bak nog 2 minuten. Kruid met peper en zout.
Afwerking
  1. Serveer met risone (rijstvormige pasta)
Notities

Tip: voeg cayennepeper toe of werk af met gesnipperde koriander.

Voedingswaarde per persoon:

  • 302 kcal
  • 37,4g eiwit
  • 7,9g vet
  • 20,5g koolhydraten
Deel dit Recept

Geef een reactie