Home / Recept / Spirelli met kip, groene paprika en dragon
6 juli, 2016

Spirelli met kip, groene paprika en dragon

Posted in : 03. Hoofdgerechten, Gevogelte, Pasta on by : Elke

Spirelli met kip, groene paprika en dragon
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 25 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 25 minuten
Spirelli met kip, groene paprika en dragon
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 25 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 25 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
Voorbereiding
  1. Snij de kip in blokjes.
  2. Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij ze in stukjes.
  3. Snij de gedroogde tomaten in fijne reepjes.
  4. Snipper de dragonblaadjes fijn. Hou 1 kl apart voor de versiering.
  5. Snipper de ui fijn.
  6. Rasp de parmezaan grof.
Bereiding
  1. Verhit de olijfolie in een kookpan en bak de ui gedurende 1 minuut al roerend. Voeg de kippenblokjes toe, strooi er het paprikapoeder over en bak nog 3 à 4 minuten al roerend.
  2. Voeg de blokjes groene paprika, de room, de gedroogde tomaten, 2,5 dl water, het verkruimelde bouillonblokje en de versnipperde dragon toe. Kruid met peper en zout en breng aan de kook. Dek af en laat 7 minuten sudderen. Bind eventueel met wat instantsausbinder.
  3. Kook intussen de pasta gaar gedurende 9 minuten in 5 liter lichtjes gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Meng de pasta onder de saus.
Afwerking
  1. Verdeel de pasta over diepe borden en strooi er de rest van de versnipperde dragon over. Geef er de schilfers parmezaan apart bij.
Notities

Tip: deze schotel is ook heel lekker met bloemkool. Vervang (een deel van) de groene paprika door bloemkoolroosjes.

Deel dit Recept

Geef een reactie