Home / Recept / Ovenschotel met sperziebonen
31 maart, 2016

Ovenschotel met sperziebonen

Comments : 1 Posted in : 03. Hoofdgerechten, Ovenschotel, Recepten, Vlees on by : Lisa Wouters

Ovenschotel met sperziebonen
Recept Afdrukken
OMNOMNOMNOMNOM
Porties Prep Tijd
3 personen 15 min
Kook Tijd
40 min
Porties Prep Tijd
3 personen 15 min
Kook Tijd
40 min
Ovenschotel met sperziebonen
Recept Afdrukken
OMNOMNOMNOMNOM
Porties Prep Tijd
3 personen 15 min
Kook Tijd
40 min
Porties Prep Tijd
3 personen 15 min
Kook Tijd
40 min
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Verhit een eetlepel olie in een wok. Bak hierin de knoflook even kort aan. Voeg dan het gehakt toe, de gehaktkruiden en de sambal en bak het gehakt rul en bruin. Voeg halverwege de gesneden ui en champignons toe en bak even mee.
  2. Maak de sperziebonen schoon en kook ze kort in ruim kokend water voor (ongeveer 5 minuten). Ze moeten nog niet helemaal gaar zijn.
  3. Gebruik een zakje voorgekookte aardappelschijfjes, of kook ongekookte aardappel, in schijfjes gesneden, kort voor (ongeveer 10 minuten).
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met zout en (flink wat) peper.
  5. Vet een grote ovenschaal in en verdeel het gehaktmengsel over de bodem. Verdeel vervolgens de voorgekookte sperziebonen over het gehakt en als laatste de aardappelschijfjes. Schenk het ei-slagroommengsel gelijkmatig over de hele schotel.
  6. Zet de ovenschotel ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Deel dit Recept

1 COMMENT

One thought on : Ovenschotel met sperziebonen

Geef een reactie