Home / Recept / Tomaten-avocado-bruschetta
31 maart, 2016

Tomaten-avocado-bruschetta

Posted in : 01. Aperitiefhapjes, Vegetarisch on by : Lisa Wouters

Tomaten-avocado-bruschetta
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 13 min
Kook Tijd
2 min
Porties Prep Tijd
4 personen 13 min
Kook Tijd
2 min
Tomaten-avocado-bruschetta
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 13 min
Kook Tijd
2 min
Porties Prep Tijd
4 personen 13 min
Kook Tijd
2 min
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zet de oven op 250°C op de grillfunctie. Halveer de sneden brood en leg ze klaar op een bakplaat. Pel en halveer de lookteentjes en leg ze opzij. Pel de ui en hak zeer fijn. Was de peterselie, verwijder de blaadjes en hak die ook zeer fijn. Was tot slot je tomaten, verwijder het hart en snij ze in.
  2. Leg de tomaten in kokend water tot het vel loslaat. Laat afkoelen, pel en hak fijn. Spoel intussen de citroen onder heet water, dep droog en rasp wat van de schil af. Halveer, pers uit en zet het sap opzij. Schil de avocado, verwijder de pit, snij het vruchtvlees fijn en giet er het citroensap overheen. ! Je oven is warm: Stop je boterhammen in de oven en laat 2 minuten aan elke kant roosteren.
  3. Haal je boterhammen uit de oven en smeer ze in met de look. Meng nu al je fijngehakte ingrediënten door elkaar in een kom en kruid met peper en zout. Druppel wat olijfolie over je boterhammen, verdeel je groentemengsel over de verschllende bruschetta's en zet nog eventjes onder de grill.
Deel dit Recept

Geef een reactie