Home / Recept / Varkensstoofpotje met knolselder en butternutpompoen
10 oktober, 2016

Varkensstoofpotje met knolselder en butternutpompoen

Posted in : 03. Hoofdgerechten, Vlees on by : Elke

Varkensstoofpotje met knolselder en butternutpompoen
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 1 uur
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 1 uur
Varkensstoofpotje met knolselder en butternutpompoen
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 1 uur
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 1 uur
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
Voorbereiding
  1. Snij het vruchtvlees van de butternutpompoen in blokjes van 1,5 cm.
  2. Snij de ongeschilde krielaardappelen in twee.
  3. Snipper de uien en de knoflook fijn.
  4. Hak de peterselie grof.
  5. Dep het stoofvlees droog.
Bereiding
  1. Verhit twee eetlepels olijfolie in een stoofpot en bak het stoofvlees aan alle kanten bruin. Schep uit de stoofpot.
  2. Verhit een eetlepel olijfolie in de stoofpot en stoof de fijngesnipperde ui en knoflook glazig.
  3. Voeg je stoofvlees opnieuw toe en bestrooi met de bloem.
  4. Voeg de pompoenblokjes en de krielaardappelen toe. Giet er het bier en de bouillon voorzichtig langs de rand van de stoofpot bij.
  5. Voeg de takjes tijm, het laurierblaadje, het paprikapoeder en de rozemarijn toe. Dek stoofpot af, breng aan de kook en laat 1 uur stoven op een zacht vuur.
  6. Voeg 20 minuten voor het einde van de gaartijd de diepgevroren knolselderblokjes toe.
  7. Kruid op het einde met zwarte peper en zout en werk af met grofgehakte peterselie.
Notities

Voedingswaarde:

  • 486 kcal
  • 42,3 g kh
  • 33,9 g eiwit
  • 16g vet
Deel dit Recept
Share

Geef een reactie