Home / Recept / Vulkaanpatatten
25 juni, 2016

Vulkaanpatatten

Posted in : 02. Voorgerechten, 03. Hoofdgerechten, Recepten, Vlees, Vlees on by : Lisa Wouters

Vulkaanpatatten
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
2 vulkanen 10 minuten
Passieve Tijd
65 minuten
Porties Prep Tijd
2 vulkanen 10 minuten
Passieve Tijd
65 minuten
Vulkaanpatatten
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
2 vulkanen 10 minuten
Passieve Tijd
65 minuten
Porties Prep Tijd
2 vulkanen 10 minuten
Passieve Tijd
65 minuten
Ingrediënten
Porties: vulkanen
Instructies
  1. Wikkel de aardappelen in zilverpapier en zet ze 25 minuten in een oven van 220°C
  2. Laat de aardappelen even afkoelen. Pak ze uit en snij de boven- en onderkant er af.
  3. Hol de aardappelen uit maar zorg dat er beneden nog wat overblijft en vul ze met kaas. Zorg dat de kaas er langs boven ongeveer 1cm uitsteekt.
  4. Wikkel 3 plakken spek rond de aardappel en steek er een paar tandenstokers in om het spek op zijn plaats te houden.
  5. Zet de aardappelen rechtop op de ovenschaal en steek ze weer in de oven voor 30 minuten. Dit keer hoeft de oven slechts 200°C te zijn.
  6. Glazuur de vulkanen met barbeque-saus en zet nog eens 10 minuten in de oven.
  7. Meng de zure room en hete saus samen en plaats het bovenop de vulkanen. Werk af met lente-uitjes.
  8. Zorg dat je jezelf niet verbrandt!! 😉
Deel dit Recept
Share

Geef een reactie