Home / Recept / Zoeteaardappelwedges met paprikamayonaise
31 maart, 2016

Zoeteaardappelwedges met paprikamayonaise

Posted in : 01. Aperitiefhapjes, Vegetarisch on by : Elke

Zoeteaardappelwedges met paprikamayonaise
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Zoeteaardappelwedges met paprikamayonaise
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Spoel de aardappelen en snij ze in partjes. De schil kan je eraan laten, want die geeft extra smaak. Meng de olijfolie met het citroensap, het currypoeder, de rozemarijn, het zoete paprikapoeder, het zeezout en de cayennepeper. Hussel de zoete aardappelpartjes door elkaar met de kruidenolie.
  2. Leg de aardappelwedges op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 40 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.
  3. Pel de knoflook en snipper fijn. Breng de mayonaise op smaak met de knoflook, zout en flink wat paprikapoeder.
  4. Serveer de zoete aardappelpartjes met de paprikamayonaise.
Notities

Je kan de wedges ook frituren: bak ze drie minuten voor, laat ze even uitlekken en bak ze dan nog zo'n vijf minuten tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn. Laat de aardappelpartjes even uitlekken op keukenpapier.

Deel dit Recept
Share

Geef een reactie