Home / Recept / Zuiderse aardappelen met gebraad uit de oven
25 juli, 2017

Zuiderse aardappelen met gebraad uit de oven

Posted in : 03. Hoofdgerechten, Ovenschotel, Vlees on by : Elke Tags: ,

Zuiderse aardappelen met gebraad uit de oven
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 25 minuten
Passieve Tijd
45 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 25 minuten
Passieve Tijd
45 minuten
Zuiderse aardappelen met gebraad uit de oven
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 25 minuten
Passieve Tijd
45 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 25 minuten
Passieve Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
Voorbereiding
  1. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 6.
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika’s en snij in gelijke blokjes van 2 cm.
  3. Snipper het knoflook fijn.
  4. Rits de blaadjes tijm en rozemarijn van de takjes.
  5. Snij de rode uien in 4 en haal de partjes uit elkaar.
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng de aardappelen samen met de puntpaprika’s, de rode uien en het knoflook. Kruid met zout.
  3. Leg het Ardens gebraad in het midden van een braadslede en verdeel er het aardappelmengsel rond. Kruid met de tijm, de rozemarijn, het laurierblaadje en peper.
  4. Besprenkel met de olijfolie en zet 45 min. in de voorverwarmde oven.
Afwerking
  1. Snij het Ardens gebraad in gelijke sneetjes.
Notities

Voedingswaarde per persoon

  • Energie 476 kcal
  • Koolhydraten 21.2 g
  • Eiwitten 34 g
  • Vetten 27.9 g
Deel dit Recept
 
Share

Geef een reactie