Risoni met mozzarella en pancetta
Ingrediënten
- kip in blokjes
- rucola
- 100 g pancetta
- 250 g kerstomaten
- 1 plant basilicum
- 150 g mozzarella balletjes
- 4 el pesto groen
- 300 g risoni
- 50 g pijnboompitten
- zout
Instructies
Voorbereiding
- Laat de mozzarellabolletjes uitlekken en dep droog. Snij in 2
- Snij de kerstomaten in 2.
- Pluk de blaadjes van het basilicumplantje.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Kook de risoni gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
- Rooster intussen de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Leg de pancetta op een bakplaat met bakpapier en bak ongeveer 7 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en breek in stukjes. Bak de kippenblokjes in een pan.
- Meng de pesto onder de risoni en meng er de pancettachips onder.
- Voeg de kerstomaatjes, de rucola, de mozzarellabolletjes en de basilicumblaadjes toe. Bestrooi met de pijnboompitten.
Notities
Voedingswaarde per persoon:
- 655 kcal
- 27,9 g eiwit
- 35 g vet
- 56,5 g koolhydraten