Rode paprika met ananas en kip
Ingrediënten
- 600 g kipfilet borstfilet van braadkip
- 3 paprika's rood
- 0,5 ananas
- 2 sinaasappels
- 2 el olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- 1 capsule saffraan
- peper
- zout
Instructies
Voorbereiding
- Verwijder de pitjes en zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes.
- Snij de ananas in stukjes.
- Pers het sap uit de sinaasappels.
- Snij de kip in blokjes.
Bereiding
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in de wok. Bak de kippenblokjes goudbruin in 6 minuten.
- Voeg de paprikablokjes toe, samen met het sinaasappelsap, de saffraan en het paprikapoeder. Laat 8 minuten pruttelen en voeg indien nodig wat water toe.
- Doe er de ananasstukjes bij en bak nog 2 minuten. Kruid met peper en zout.
Afwerking
- Serveer met risone (rijstvormige pasta)
Notities
Tip: voeg cayennepeper toe of werk af met gesnipperde koriander.
Voedingswaarde per persoon:
- 302 kcal
- 37,4g eiwit
- 7,9g vet
- 20,5g koolhydraten