Rode paprika met ananas en kip

Rode paprika met ananas en kip

Elke
Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 g kipfilet borstfilet van braadkip
  • 3 paprika's rood
  • 0,5 ananas
  • 2 sinaasappels
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 capsule saffraan
  • peper
  • zout

Instructies
 

Voorbereiding

  • Verwijder de pitjes en zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes.
  • Snij de ananas in stukjes.
  • Pers het sap uit de sinaasappels.
  • Snij de kip in blokjes.

Bereiding

  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in de wok. Bak de kippenblokjes goudbruin in 6 minuten.
  • Voeg de paprikablokjes toe, samen met het sinaasappelsap, de saffraan en het paprikapoeder. Laat 8 minuten pruttelen en voeg indien nodig wat water toe.
  • Doe er de ananasstukjes bij en bak nog 2 minuten. Kruid met peper en zout.

Afwerking

  • Serveer met risone (rijstvormige pasta)

Notities

Tip: voeg cayennepeper toe of werk af met gesnipperde koriander.
Voedingswaarde per persoon:
  • 302 kcal
  • 37,4g eiwit
  • 7,9g vet
  • 20,5g koolhydraten