Romige spaghetti met spek, boerenkool en champignons

Romige spaghetti met spek, boerenkool en champignons

Gang Hoofdschotel
Trefwoord boerenkool, pasta, spaghetti, spek
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen

Ingredi├źnten

  • 250 g spek gezouten
  • 500 g champignons
  • 400 g boerenkolen
  • 1 citroen
  • 0,5 plantje platte peterselie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 70 g geraspte emmentaler
  • 2,5 dl volle room
  • 2 el boter
  • 400 g spaghetti
  • peper zwart
  • zout

Instructies

Voorbereiding

  • Snij de champignons in 4.
  • Pers het knoflook
  • Snipper de ui fijn.
  • Snij de boerenkool in fijne reepjes
  • Snipper de peterselie fijn.
  • Rasp de citroen (niet het wit).

Bereiding

  • Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  • Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof het knoklook en de ui glazig. Voeg de boerenkool toe en laat slinken. Doe dit in verschillende keren.
  • Smelt 1 eetl. boter in een andere kookpot en bak de champignons samen met het spek 5 min. op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper. Voeg toe aan de kookpot met de boerenkool.
  • Voeg de room en de citroenzeste toe en meng er de helft van de geraspte kaas onder. Laat nog even opwarmen. Meng er de pasta onder.

Afwerking

  • Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de peterselie en de rest van de geraspte kaas.
Share

0 reacties op “Romige spaghetti met spek, boerenkool en champignonsVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Share