Romige spaghetti met spek, boerenkool en champignons

Romige spaghetti met spek, boerenkool en champignons

Lisa Wouters
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdschotel
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 g spek gezouten
  • 500 g champignons
  • 400 g boerenkolen
  • 1 citroen
  • 0,5 plantje platte peterselie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 70 g geraspte emmentaler
  • 2,5 dl volle room
  • 2 el boter
  • 400 g spaghetti
  • peper zwart
  • zout

Instructies
 

Voorbereiding

  • Snij de champignons in 4.
  • Pers het knoflook
  • Snipper de ui fijn.
  • Snij de boerenkool in fijne reepjes
  • Snipper de peterselie fijn.
  • Rasp de citroen (niet het wit).

Bereiding

  • Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  • Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof het knoklook en de ui glazig. Voeg de boerenkool toe en laat slinken. Doe dit in verschillende keren.
  • Smelt 1 eetl. boter in een andere kookpot en bak de champignons samen met het spek 5 min. op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper. Voeg toe aan de kookpot met de boerenkool.
  • Voeg de room en de citroenzeste toe en meng er de helft van de geraspte kaas onder. Laat nog even opwarmen. Meng er de pasta onder.

Afwerking

  • Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de peterselie en de rest van de geraspte kaas.
Trefwoord boerenkool, pasta, spaghetti, spek