Romige spaghetti met spek, boerenkool en champignons
Ingrediënten
- 250 g spek gezouten
- 500 g champignons
- 400 g boerenkolen
- 1 citroen
- 0,5 plantje platte peterselie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 70 g geraspte emmentaler
- 2,5 dl volle room
- 2 el boter
- 400 g spaghetti
- peper zwart
- zout
Instructies
Voorbereiding
- Snij de champignons in 4.
- Pers het knoflook
- Snipper de ui fijn.
- Snij de boerenkool in fijne reepjes
- Snipper de peterselie fijn.
- Rasp de citroen (niet het wit).
Bereiding
- Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof het knoklook en de ui glazig. Voeg de boerenkool toe en laat slinken. Doe dit in verschillende keren.
- Smelt 1 eetl. boter in een andere kookpot en bak de champignons samen met het spek 5 min. op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper. Voeg toe aan de kookpot met de boerenkool.
- Voeg de room en de citroenzeste toe en meng er de helft van de geraspte kaas onder. Laat nog even opwarmen. Meng er de pasta onder.
Afwerking
- Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de peterselie en de rest van de geraspte kaas.