Scampi’s met witloof en appeltjes

Scampi’s met witloof en appeltjes

Gang Hoofdschotel
Keuken Mediterranean
Trefwoord wok
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 pers
calorieën 159kcal

Ingrediënten

  • 600 g grote ongepelde rauwe scampi’s (diepvries)
  • 4 stronken witloof
  • 1 bosje lente-uitje
  • 1 appel jonagold
  • 1 citroen enkel het sap
  • 1 voorgebakken wit stokbroodje
  • 1 eetl rietsuiker
  • 1 koffiel suiker
  • 1 eetl arachideolie
  • 1 koffiel marjolein gedroogd
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 mespunt kaneel
  • peper en zout

Instructies

Voorbereiding

  • Pel de diepgevroren scampi’s (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.
  • Meng 2 eetl. citroensap met de rietsuiker, de marjolein, de cayennepeper en het kaneel. Doe dit zeker 10 min. voor gebruik, zodat de suiker goed oplost.
  • Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de rest in stukjes van 1 cm breed. Besprenkel met 1 eetl. citroensap.
  • Snij de ongeschilde appel eerst in 4 en daarna in partjes van ± 1 cm. Besprenkel met de rest van het citroensap.
  • Snij de lente-uitjes in schuine ringetjes.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bereiding

  • Bak het stokbroodje in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).
  • Verhit ondertussen de arachideolie in een wok. Voeg de scampi’s toe en roerbak 2 min. Kruid met peper en zout en haal de scampi’s uit de wok.
  • Doe de appelschijfjes en het witloof in de wok. Strooi er de kristalsuiker over en roerbak 3 min.
  • Meng er het gekruide citroensap onder en voeg de scampi’s toe. Roerbak 2 min.
  • Voeg tot slot de lente-uitjes toe.
Share

0 comments on “Scampi’s met witloof en appeltjesAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share