Spaghetti met pompoen en pancetta

Spaghetti met pompoen en pancetta

Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 800 g pompoen (geschild, zaden verwijderd)
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes
  • 500 g passata
  • 500 g spaghetti
  • 600 g pancetta
  • 8 blaadjes verse salie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snij het vruchtvlees van de pompoen in kleine blokjes. Leg ze in een schotel, dek af en kook ze in de microgolfoven gaar op 800 Watt gedurende 2 x 6 min. Roer halverwege de kooktijd om. Laat 2 min. rusten en daarna uitlekken in een vergiet.
  • Fruit de geperste knoflookteentjes 2 min. in de olie in een grote steelpan op een heel zacht vuur. Voeg het blik tomaten toe en de passata, laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
  • Breng water aan de kook in een grote kookpot voor de spaghetti.
  • Bak ondertussen de grofgehakte pancetta bruin in een antikleefpan zonder vetstof. Eerst op een zacht vuur, draai nadien het vuur hoger wanneer het vet begint te smelten.
  • Doe de pompoenblokjes en de fijngesneden salie bij in de steelpan, laat nog 5 min. sudderen en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de spaghetti ("al dente" gekookt en uitgelekt) overgoten met de saus en bestrooid met de knapperige pancetta.

Notities

Kooktip: serveer de spaghetti eens met grofgeraspte pecorino.