Spirelli met kip, groene paprika en dragon

Spirelli met kip, groene paprika en dragon

Elke
Voorbereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g pasta spirelli, gnocchi of farfalle
  • 500 g kipfilet
  • 4 paprika's groen
  • 1 ui
  • 70 g tomaten gedroogd
  • 0.5 blokje bouillon met fijne tuinkruiden
  • 2 dl room
  • 2 el olijfolie
  • 50 g parmezaan
  • maïzena optioneel
  • 1 plant dragon
  • 2 kl paprikapoeder
  • peper
  • zout

Instructies
 

Voorbereiding

  • Snij de kip in blokjes.
  • Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij ze in stukjes.
  • Snij de gedroogde tomaten in fijne reepjes.
  • Snipper de dragonblaadjes fijn. Hou 1 kl apart voor de versiering.
  • Snipper de ui fijn.
  • Rasp de parmezaan grof.

Bereiding

  • Verhit de olijfolie in een kookpan en bak de ui gedurende 1 minuut al roerend. Voeg de kippenblokjes toe, strooi er het paprikapoeder over en bak nog 3 à 4 minuten al roerend.
  • Voeg de blokjes groene paprika, de room, de gedroogde tomaten, 2,5 dl water, het verkruimelde bouillonblokje en de versnipperde dragon toe. Kruid met peper en zout en breng aan de kook. Dek af en laat 7 minuten sudderen. Bind eventueel met wat instantsausbinder.
  • Kook intussen de pasta gaar gedurende 9 minuten in 5 liter lichtjes gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Meng de pasta onder de saus.

Afwerking

  • Verdeel de pasta over diepe borden en strooi er de rest van de versnipperde dragon over. Geef er de schilfers parmezaan apart bij.

Notities

Tip: deze schotel is ook heel lekker met bloemkool. Vervang (een deel van) de groene paprika door bloemkoolroosjes.