Stoofpotje met kip en wortels

Stoofpotje met kip en wortels

Elke

Ingrediënten
  

  • 1 kg kipfilet in blokjes
  • 2 uien dikke
  • 3/4 bussel wortels
  • 2 à 3 plakken peperkoek
  • mosterd
  • confituur
  • pils
  • puree frieten, of bruin brood
  • peper
  • zout
  • peterselie
  • tijm
  • laurier

Instructies
 

  • Bak de kipblokjes bruin in een pan en kruid met peper en zout.
  • Laat de twee dikke uien glazig worden in een andere pan.
  • Doe de kip en de uien in een stoofpot.
  • Snij de wortels fijn en voeg toe aan de stoofpot.
  • Kruid het geheel met peterselie, tijm, laurier en eventueel nog peper en zout.
  • Besmeer de peperkoeken langs de ene kant met mosterd en langs de andere kant met confituur en leg op de kip.
  • Overgiet het geheel met pils, begin met een flesje en voeg nadien toe naar smaak.
  • Laat het geheel 1 uur stoven op een klein vuurtje.
  • Dien op met puree, frieten, of bruin brood.