Tagliatelle met spekjes en kastanjechampignons in roomsaus

Tagliatelle met spekjes en kastanjechampignons in roomsaus

Annick Lichtert
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdschotel
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 g gerookte spekblokjes
  • 250 g kastanjechampignons
  • 0,5 butternutpompoen (of diepgevroren pompoenblokjes)
  • 1 groene paprika
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g tagliatelle
  • 2 dl lichte room
  • 2 el olijfolie
  • 0,5 blokje kippenbouillon
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
  • Snij de kastanjechampignons in 2 of 4 naargelang de dikte.
  • Schil de halve butternutpompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
  • Snij de paprika in blokjes van 1 cm en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.
  • Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en haal uit de kookpot.
  • Doe de spekblokjes, de sjalot en het knoflook in de kookpot van de champignons en bak 2 min.
  • Voeg de pompoenblokjes, de paprika en de rozemarijntakjes toe. Overgiet met de room en verkruimel er het halve bouillonblokje over. Roer goed en laat 10 à 15 min. sudderen.
  • Kook ondertussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  • Roer de champignons onder de groenten en laat nog even opwarmen. Verwijder de takjes rozemarijn.
  • Verdeel de tagliatelle over de borden en schep er de spekjes en groenten in roomsaus over.
Trefwoord champignons, pasta, pompoen, spekjes