Tagliatelle met spekjes en kastanjechampignons in roomsaus
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 250 g gerookte spekblokjes
- 250 g kastanjechampignons
- 0,5 butternutpompoen (of diepgevroren pompoenblokjes)
- 1 groene paprika
- 2 takjes rozemarijn
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 500 g tagliatelle
- 2 dl lichte room
- 2 el olijfolie
- 0,5 blokje kippenbouillon
- peper en zout
Instructies
- Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
- Snij de kastanjechampignons in 2 of 4 naargelang de dikte.
- Schil de halve butternutpompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
- Snij de paprika in blokjes van 1 cm en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.
- Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en haal uit de kookpot.
- Doe de spekblokjes, de sjalot en het knoflook in de kookpot van de champignons en bak 2 min.
- Voeg de pompoenblokjes, de paprika en de rozemarijntakjes toe. Overgiet met de room en verkruimel er het halve bouillonblokje over. Roer goed en laat 10 à 15 min. sudderen.
- Kook ondertussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Roer de champignons onder de groenten en laat nog even opwarmen. Verwijder de takjes rozemarijn.
- Verdeel de tagliatelle over de borden en schep er de spekjes en groenten in roomsaus over.
0 reacties op “Tagliatelle met spekjes en kastanjechampignons in roomsaus”Voeg die van jou toe →