Tajine met kippenballetjes, aardappel en couscousgroenten

Tajine met kippenballetjes, aardappel en couscousgroenten

Annick Lichtert
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Hoofdschotel
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g kippengehakt
  • 500 g couscousgroenten (diepvries)
  • 1 plantje platte peterselie
  • 600 g aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 800 g tomatenstukjes (blik)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el ras el hanout
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Instructies
 

  • Snipper de ui, het knoflook en de peterselie fijn.
  • Schil de aardappelen en snij in stukken.
  • Doe het kippengehakt in een mengkom en voeg de ras el hanout toe. Kruid met peper en meng er 1 eetl. olijfolie en 1/3 van de peterselie onder. Rol balletjes ter grootte van een pingpongballetje.
  • Verhit 1 eetl. olijfolie in een tajine (of in een stoofpot met dikke bodem) en stoof de ui en het knoflook glazig. Doe er de tomatenstukjes bij en voeg 1/3 van de peterselie toe. Kruid met peper en zout.
  • Voeg de balletjes en de aardappelen toe, dek af en laat 25 min. sudderen op een zacht vuur.
  • Voeg de diepgevroren couscousgroenten toe en kruid met peper en zout. Meng goed onder elkaar en laat nog 15 min. sudderen.
  • Bestrooi met de rest van de peterselie.
Trefwoord aardappelen, couscousgroenten, gehakt