Tortellini met spek en groenten

Tortellini met spek en groenten

Elke
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 g forestière-groenten of paysanne-groenten (diepvries, Ringis)
  • 500 g tortellini met prosciutto
  • 400 g spekblokjes gezouten
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 el olijfolie
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • kaas gemalen
  • 5 stronken witlof

Instructies
 

Bereiding

  • Verhit de olijfolie in een pan en bak er het spek lichtjes in aan. Voeg de diepgevroren groenten en de Provençaalse kruiden toe en laat al roerende 4 minuten bakken. Roer er de tomatenpuree door en leng indien nodig aan met wat water.
  • Breng 4 L water aan de kook en doe er de tortellini in. Laat gedurende 4 minuten koken. Giet af en laat uitlekken.
  • Roer de tortellini door de saus. Leng indien nodig aan met wat water of room.

Afwerking

  • Dien onmiddellijk op. Geef er gemalen kaas bij naar smaak.