Snij rondjes van 7 à 10 cm diameter uit het toastbrood. Rooster het brood goudbruin in de broodrooster en smeer er de helft van de Luikse siroop op.
Schil de appelen en snij in blokjes.
Verdeel de sla over de borden.
Bereiding
Smelt 1 el vetstof in een braadpan en bak de appelblokjes een tweetal minuten al roerend. Voeg de rest van de Luikse siroop toe en schep goed om.
Snij de geitenkaas in schijfjes van 1,5 cm dik. Beleg er de toasts mee en strijk wat glad. Schuif in een op 200 graden C voorverwarmde oven gedurende 4 à 5 minuten. Hou ook de appeltjes warm in de oven.
Bak ondertussen de spekblokjes goudbruin in de pan waarin u de appeltjes gebakken hebt.
Leg op elk bord een toast met geitenkaas en schik er wat spekjes op. Verdeel de rest van de spekjes, appeltjes en de notenmengeling rond de toasts.
Maak de bakresten in de pan van de spekjes los met de rodewijnazijn. Besprenkel de borden hiermee.
Afwerking
Serveer onmiddellijk en geef er wat stokbrood bij.