Gemarineerd varkenshaasje en zoete aardappelen met yoghurtdressing
Voorbereidingstijd25 minutenmin
Totale tijd2 uuruur25 minutenmin
Keuken: BBQ
Porties: 4personen
Auteur: Elke
Ingrediƫnten
Voor het vlees en de marinade
2varkenshaasjes
4takjesrozemarijnvers
2teentjesknoflook
4elhoningvloeibaar
14elolijfolie
4elbalsamicoazijn
10peperbolletjeszwart
Voor de zoete aardappelen met yoghurtdressing
200grucola
1plantjeoregano
2/3plantjeplatte peterselie
8zoete aardappelen
2teentjesknoflook
250gGriekse yoghurt
40hazelnoten
8elolijfolie
peper
zout
Instructies
Bereiding in de keuken
Snipper 2 teentjes knoflook fijn en plet de peperbolletjes. Doe ze samen met 14 el olijfolie, de honing, de balsamicoazijn en de takjes rozemarijn in een plastic zak en meng goed.
Snij elk varkenshaasje in 4 gelijke stukken en doe ze in de plastic zak met de marinade. Meng goed en laat 2 Ć 3u marineren in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Snipper 2 teentjes knoflook fijn en pluk de blaadjes oregano. Wrijf de zoete aardappelen goed schoon onder koud water en prik er enkele keren in met een vork.
Schik de aardappelen in een ovenschaal en besprenkel met 8 el olijfolie. Strooi er het fijngesnipperde knoflook en de oreganoblaadjes over. Kruid met peper en zout. Zet ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven (oventijd is afhankelijk van de dikte van de aardappelen). Haal uit de oven en laat afkoelen.
Snipper de platte peterselie fijn en hak de hazelnoten fijn. Meng met de Griekse yoghurt en kruid met peper en zout.
Snij de zoete aardappelen in dikke schijven en meng er de rucola onder.
Bereiding op de barbecue
Haal de stukken varkenshaasje uit de marinade en dep droog.
Bak ongeveer 15 minuten op een matig warme barbecue. Draai de stukken vlees af en toe om.
(Gasbarbecue: 2 x 20 minuten indirect grillen op 180 graden C.)