Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Balletjes op Luikse wijze
Voorbereidingstijd
25
minuten
min
Totale tijd
25
minuten
min
Porties:
4
personen
Auteur:
Elke
Ingrediënten
8
gehaktballetjes
Colruyt-diepvriesvlees
3
uien
2
el
boter
50
g
rozijnen
2
dl
bier
vb. Tempelier
1
el
Luikse siroop
peper
zout
Instructies
Voorbereiding
Laat de balletjes oppervlakkig ontdooien
Snij de uien in maantjes
Bereiding
Smelt de boter in een brede pan en bak de balletjes op een matig vuur goudbruin aan alle kanten. Haal ze uit de pan.
Doe er de uimaantjes in en laat zachtjes kleuren. Voeg de rozijnen, de Luikse siroop en het bier toe. Roer goed door elkaar. Kruid met peper en zout.
Schik de balletjes erop en laat afgedekt nog 20 minuten zachtjes garen. Roer af en toe.
Afwerking
Serveer de balletjes met de saus, groene boontjes en natuuraardappelen of frietjes en salade.
Begeleidende dranken
Domaine du Colombier Chusclan A.C. Côtes du Rhône Villages
Tempelier
Notities
Voedingswaarde per persoon:
448 kcal
24,6 g eiwitten
21,0 g koolhydraten
27,2 g vetten