Go Back

Zuiderse pastaschotel met pitavlees

Voorbereidingstijd30 min
Totale tijd30 min
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 500 g pitavlees
  • 600 g ratatouille diepvries
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g Griekse pasta risoni
  • 325 g kerstomatensalsa
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies

Voorbereiding: 5 minuten

  • Snipper de ui en de knoflook fijn.

Bereiding: 25 minuten

  • Kook de risoni gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  • Verhit intussen 1 el olijfolie in een kookpot en bak de ui en de knoflook glazig. Voeg de diepgevroren ratatouille toe en laat 6 minuten stoven. Roer regelmatig om en kruid met peper en zout. Giet er de kerstomatensalsa over en laat nog 10 minuten sudderen.
  • Verhit 1 el olijfolie in een braadpan en bak het pitavlees 6 minuten. Kruid met peper.

Afwerking

  • Meng de groenten en het vlees onder de pasta.

Notities

Voedingswaarde per persoon:
  • 808 kcal
  • 36 g eiwitten
  • 87,1 g koolhydraten
    • waarvan 15,6 g suikers
  • 34,1 g vetten
    • waarvan 2,2 g verzadigde vetten
  • 8 g vezels
  • 1,5 g zout