Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Rijst met groente en kikkererwten
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Porties:
4
personen
Auteur:
Elke
Ingrediƫnten
2
uien
2
teentjes
knoflook
4
el
olie
2
el
tomatenpuree
4
kl
ras el hanout
200
gram
zilvervliesrijst
0,5
blokje
groentenbouillon
500
gram
broccoli
2
aubergines
6
tomaten
1
blik
kikkererwten
uitlekgewicht ca. 500 gram
Instructies
Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
Fruit de ui en de knoflook in 1 eetlepel olie zacht.
Bak de tomatenpuree en 1 theelepel ras el hanout kort mee.
Voeg de rijst toe en bak mee tot alle korrels rood zijn.
Schenk er 250 ml water met het stukje bouillontablet bij en kook de rijst hierin in volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Maak de groente schoon.
Verdeel de broccoli in roosjes en de geschilde stelen in stukjes.
Snijd de aubergine in blokjes en de tomaten in stukjes.
Bak de blokjes aubergine met de rest van de ras el hanout in de andere lepel olie zacht.
Voeg de broccoli en de tomaten toe met een paar lepels water en stoof de groente net gaar.
Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
Meng de groente en de kikkererwten door de rijst en warm het geheel goed door.
Notities
Voedingswaarde per persoon:
530 kcal
20 gram eiwit
65 gram koolhydraten
waarvan 9 gram suikers
15 gram vet
waarvan 2 gram verzadigd vet
20 gram vezels
0,8 gram zout