Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Pizza met courgette, feta en ansjovis
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Totale tijd
33
minuten
min
Porties:
4
personen
Auteur:
Elke
Ingrediënten
3
teentjes
knoflook
1
blikje of bokaaltje
ansjovis in eigen nat
1
citroen
olijfolie
400
ml
passata
4
porties
kant-en-klaar pizzadeeg
1
courgette
1
pakje
feta
1
handvol
tijm
vers
peper
Instructies
Plet de knoflook en 5 ansjovisfilets in de vijzel. Voeg het sap van 1/3 citroen en een scheutje olie toe. Meng tot een sausje en roer door de passata.
Rol de pizza’s uit en verdeel er de tomatensaus over.
Snij de courgette in dunne plakken en leg ze dakpansgewijs op de pizza, zodat ze het deeg helemaal bedekken.
Verkruimel er de feta over.
Wrijf de tijmblaadjes lichtjes tussen je vingers om het aroma vrij te maken en strooi ze dan over de pizza’s.
Kruid met peper.
Besprenkel met olijfolie en een paar druppels citroensap en bak 15 à 18 min in de voorverwarmde oven (200°C).
Notities
Per portie:
947 kcal
32,7 g vetten
126,6 g koolhydraten
waarvan 8,6 g suikers
5,9 g vezels
33 g eiwitten