Recept afdrukken

Rijstpap

Voorbereidingstijd2 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd32 min
Gang: Dessert
Porties: 6 porties

Ingrediƫnten

  • 1 l volle melk
  • 300 gr dessert rijst
  • 100 gr kristalsuiker
  • 2 st eieren
  • 1 st vanillestokje
  • 1 st saffraan potje
  • 1 st steranijs

Instructies

  • Snij het vanillestokje open en schraap de pitjes er uit. Voeg de steranijs, vanillestokje, vanillepitjes, saffraan en suiker toe aan de melk en breng aan de kook
  • Klop ondertussen het eiwit op
  • Voeg de rijst toe aan de melk en kook in op matig vuur gedurende 25 a 30 minuten. Roer regelmatig om.
  • Verwijder de steranijs en vanillestokje en meng de pap met het opgeklopt eiwit en eierdooiers.
  • Verdeel in porties en laat rustig afkoelen