Go Back

Tartiflette raclette

Voorbereidingstijd1 uur
Totale tijd1 uur
Porties: 5 personen

Ingrediƫnten

  • 1.5 kg aardappelen
  • 300 g spekblokjes gerookt
  • 2 teentjes look
  • 15 cl room
  • 400 g raclettekaas Pochat reblochon de Savoie
  • peterselie gehakt
  • 2 uien

Instructies

  • Kook de aardappelen beetgaar. Laat uitlekken en snij in plakjes.
  • Pel de ui en snij in halve ringen. Bak ze samen met de spekblokjes in vetstof en kruid met versgemalen peper.
  • Vet een ovenschaal in en wrijf ze in met de teentjes look. Vul ze afwisselend met lagen aardappelplakjes en lagen uien met spek.
  • Kruid met peper en zout. Schenk er room over.
  • Dek af met plakjes raclettekaas. Plaats 15 Ć  20 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C tot de kaas gesmolten is.
  • Bestrooi met gehakte peterselie en serveer met een groene salade.