Varkensstoofpotje met knolselder en butternutpompoen
Voorbereidingstijd20 minutenmin
Bereidingstijd15 minutenmin
Totale tijd1 uuruur35 minutenmin
Porties: 4personen
Auteur: Elke
Ingrediƫnten
500gvarkensstoofvlees
300gknolselderin blokjes
500gbutternutpompoenvruchtvlees
1plantjepeterselieplatte
5takjestijmvers
600gkrielaardappelen
2uien
2tenenknoflook
1elbloem
33clFloreffe Blondop kamertemperatuur
2dlgroentenbouillonhalf blokje opgelost in 3 dl heet water
1blaadjelaurier
1klrozemarijn
3elolijfolie
zwarte peper
zout
paprikapoeder
Instructies
Voorbereiding
Snij het vruchtvlees van de butternutpompoen in blokjes van 1,5 cm.
Snij de ongeschilde krielaardappelen in twee.
Snipper de uien en de knoflook fijn.
Hak de peterselie grof.
Dep het stoofvlees droog.
Bereiding
Verhit twee eetlepels olijfolie in een stoofpot en bak het stoofvlees aan alle kanten bruin. Schep uit de stoofpot.
Verhit een eetlepel olijfolie in de stoofpot en stoof de fijngesnipperde ui en knoflook glazig.
Voeg je stoofvlees opnieuw toe en bestrooi met de bloem.
Voeg de pompoenblokjes en de krielaardappelen toe. Giet er het bier en de bouillon voorzichtig langs de rand van de stoofpot bij.
Voeg de takjes tijm, het laurierblaadje, het paprikapoeder en de rozemarijn toe. Dek stoofpot af, breng aan de kook en laat 1 uur stoven op een zacht vuur.
Voeg 20 minuten voor het einde van de gaartijd de diepgevroren knolselderblokjes toe.
Kruid op het einde met zwarte peper en zout en werk af met grofgehakte peterselie.