Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Bodding
Bodding of broodpudding is dé manier om oud brood en restjes van koeken een schitterend tweede leven te geven.
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
50
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
5
minuten
min
Gang:
Dessert, Snack
Keuken:
Belgisch
Auteur:
Tony
Equipment
Stoomoven
Ingrediënten
5
dl
melk
150
g
donkerbruine suiker
5
el
rum
75
g
rozijnen
100
g
brood
in dobbelsteentjes gesneden
200
g
lange vinger
in stukken
3
eieren
kaneel
naar smaak
Instructies
Verzamel de nodige ingrediënten
Laat de rozijnen in de rum weken.
Verwarm de melk tot ze lauwwarm is en los er de suiker in op.
Laat het brood en de koekjes goed in de melk weken.
Meng de eieren, geweekte rozijnen en kaneel onder het geweekte brood.
Giet het beslag in een porseleinen stoomovenpan
Plaats in de stoomoven en stel in op 98 °C en stel in op 50min