Recept afdrukken

Bodding

Bodding of broodpudding is dé manier om oud brood en restjes van koeken een schitterend tweede leven te geven.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd50 min
Totale tijd1 uur 5 min
Gang: Dessert, Snack
Keuken: Belgisch

Equipment

Ingrediënten

  • 5 dl melk
  • 150 g donkerbruine suiker
  • 5 el rum
  • 75 g rozijnen
  • 100 g brood in dobbelsteentjes gesneden
  • 200 g lange vinger in stukken
  • 3 eieren
  • kaneel naar smaak

Instructies

  • Verzamel de nodige ingrediënten
  • Laat de rozijnen in de rum weken.
  • Verwarm de melk tot ze lauwwarm is en los er de suiker in op.
  • Laat het brood en de koekjes goed in de melk weken.
  • Meng de eieren, geweekte rozijnen en kaneel onder het geweekte brood.
  • Giet het beslag in een porseleinen stoomovenpan
  • Plaats in de stoomoven en stel in op 98 °C en stel in op 50min