4elpaneermeelom het vocht vd kabeljauw op te slorpen
2kltijmgedroogd
peper
zout
Instructies
Voorbereiding
Laat de kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.
Snij de champignons, de ongeschilde appel en de tomaten in schijfjes.
Snij de ui in fijne ringen.
Snipper de peterselie fijn.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Neem 4 grote vellen aluminiumfolie van ongeveer 30 bij 30 cm. Bestrooi elk vel met 1 eetlepel paneermeel en leg er een stuk kabeljauw op. Bestrijk de bovenkant van elk stuk vis met een halve koffielepel mosterd. Kruid met peper en zout.
Verdeel de uiringen en de schijfjes appel, champignon en tomaat over de vis. Kruid met de tijm, peper en zout.
Giet 1 eetlepel room over elk pakje en bestrooi met de fijngesnipperde peterselie.
Vouw de pakjes goed dicht. Zet 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Afwerking
Dien op met tagliatelle of aardappelpuree.
Tip
Bij mooi weer kan u dit gerecht op de barbecue klaarmaken. Laat de vis dan wel volledig ontdooien en bak hem ongeveer 30 minuten op een hete barbecue. Gebruik ook 2 vellen aluminiumfolie per pakje. Verwijder na het grillen het buitenste, zwartgeblakerde vel. Het binnenste vel is nog proper.