Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Vulkaanpatatten
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
15
minuten
min
Porties:
2
vulkanen
Auteur:
Lisa Wouters
Ingrediënten
2
aardappelen
in schil
Red leicester
of chester kaas
6
plakken
spek
100
ml
zure room
50
ml
Hete saus
vb tabasco
lente-uitjes
barbecue-saus
Instructies
Wikkel de aardappelen in zilverpapier en zet ze 25 minuten in een oven van 220°C
Laat de aardappelen even afkoelen. Pak ze uit en snij de boven- en onderkant er af.
Hol de aardappelen uit maar zorg dat er beneden nog wat overblijft en vul ze met kaas. Zorg dat de kaas er langs boven ongeveer 1cm uitsteekt.
Wikkel 3 plakken spek rond de aardappel en steek er een paar tandenstokers in om het spek op zijn plaats te houden.
Zet de aardappelen rechtop op de ovenschaal en steek ze weer in de oven voor 30 minuten. Dit keer hoeft de oven slechts 200°C te zijn.
Glazuur de vulkanen met barbeque-saus en zet nog eens 10 minuten in de oven.
Meng de zure room en hete saus samen en plaats het bovenop de vulkanen. Werk af met lente-uitjes.
Zorg dat je jezelf niet verbrandt!! ;)