Ga terug

Aardappelwok met kalkoen en groenten

Voorbereidingstijd17 min
Totale tijd17 min
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 6 aardappelen grote vastkokende
  • 2 kalkoen filets
  • 1 courgette klein
  • 1 aubergines klein
  • 4 wortels
  • 3 dl kippenbouillon
  • 1 dl sojasaus
  • 1 citroen
  • 1 busseltje lente-uitjes
  • 2 teentjes look
  • 1 rode peper
  • 2 el sesamolie
  • peper
  • zout

Instructies

  • Snijd de geschilde aardappelen in dunne plakjes.
  • Snijd de kalkoen, courgette, aubergine en wortelen in reepjes.
  • Bak de kalkoen in een hete wok met de sesamolie. Voeg de aardappelplakjes toe en laat 5 minuten bakken.
  • Doe er nadien de groentereepjes en de lente-uitjes in hun geheel bij, samen met de fijngesneden look en fijngesneden ontpitte, rode peper.
  • Blus met kippenbouillon, sojasaus en citroensap. Laat alles 2 minuten stoven.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Notities

TIP
Laat de wok heel heet worden voor je de olie toevoegt, anders verbrandt ze. Hoe heter de wok is, hoe korter de gaartijd. Groenten mogen maar heel kort gewokt worden, anders zijn ze te zacht.
Ook lekker met kip, varkensreepjes of tongfilets.