Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Pastasalade met kip
Frisse salade die het prima doet bij een zomerse picknick
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
Totale tijd
50
minuten
min
Gang:
Hoofdschotel
Keuken:
Italiaans
Porties:
4
personen
Auteur:
Tony
Ingrediƫnten
300
g
pasta
fafalle of fusilli
500
g
kipfilet
in reepjes of blokjes
3
st
tomaten
ontpit in blokjes
1
bosje
lente-uitjes
in ringen gesneden
50
g
pijnboompitten
2
st
eieren
1
tl
mosterd
50
ml
balsamicoazijn
150
ml
olijfolie
Instructies
Kook de pasta beetgaar
ontpit de tomaten en snij ze in blokjes
snij de lenteui in ringen
snij de kip in reepjes of blokjes
bak de kipreepjes goudbruin in wat olie, kruid met peper en zout
rooster de pijnboompitten goudbruin
mix voor de dressing de eieren met de mosterd en balsamicoazijn
schenk langzaam de olijfolie erbij en blijf ondertussen mixen (handig met een blender)
schep de kip, tomatenblokjes, lenteui en de marinade door de pasta en werk af met pijnboompitten