Ga terug

Pastasalade met kip

Frisse salade die het prima doet bij een zomerse picknick
Voorbereidingstijd30 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd50 min
Gang: Hoofdschotel
Keuken: Italiaans
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 300 g pasta fafalle of fusilli
  • 500 g kipfilet in reepjes of blokjes
  • 3 st tomaten ontpit in blokjes
  • 1 bosje lente-uitjes in ringen gesneden
  • 50 g pijnboompitten
  • 2 st eieren
  • 1 tl mosterd
  • 50 ml balsamicoazijn
  • 150 ml olijfolie

Instructies

  • Kook de pasta beetgaar
  • ontpit de tomaten en snij ze in blokjes
  • snij de lenteui in ringen
  • snij de kip in reepjes of blokjes
  • bak de kipreepjes goudbruin in wat olie, kruid met peper en zout
  • rooster de pijnboompitten goudbruin
  • mix voor de dressing de eieren met de mosterd en balsamicoazijn
  • schenk langzaam de olijfolie erbij en blijf ondertussen mixen (handig met een blender)
  • schep de kip, tomatenblokjes, lenteui en de marinade door de pasta en werk af met pijnboompitten