Gebakken ham met geglaceerde appels en champignons
Voorbereidingstijd20 minutenmin
Totale tijd20 minutenmin
Porties: 4personen
Auteur: Elke
Ingrediƫnten
700ggekookte hoevehamsneden van 1 cm dik
250gchampignons
4appelsjonagold
3elLuikse siroopof honing
4elvetstof
peper
zout
Instructies
Voorbereiding
Snij de champignons in vier.
Schil de appels en snij in partjes.
Bereiding
Verhit 2 eetlepels vetstof in een braadpan en doe er de champignons in. Roerbak 5 minuten.
Voeg de appelpartjes toe en bak nog 3 minuten. Voeg de siroop of honing toe en laat al roerend smelten. Roerbak tot de appels en champignons glanzen en lichtjes kleuren. Breng op smaak met peper en zout en haal uit de pan.
Smelt in dezelfde pan nog 2 eetlepels vetstof en bak de sneden ham heel kort aan, net lang genoeg om ze te verwarmen.
Afwerking
Snij elk sneetje ham in vier en schik in waaiervorm op het bord. Lepel er de appelpartjes en champignons rond. Dien op met verse pasta, kroketten of aardappelpuree.