Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Fougasse
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Totale tijd
35
minuten
min
Porties:
3
personen
Auteur:
Elke
Ingrediënten
2
vellen
pizzadeeg
uitgerold
300
g
mediterrane groentemix
100
g
hamreepjes
gekookt
150
g
verse kaas met fijne kruiden
type Boursin, of romige blauwe kaas (vb Cambozola)
5
el
emmentaler
geraspt
1
ei
1
el
olijfolie
Provençaalse kruiden
peper
zout
Instructies
Schep de groenten over elke helft van het pizzadeeg tot op 2 cm van de rand.
Verdeel er de stukjes kruidenkaas of blauwe kaas over en breng op smaak met Provençaalse kruiden.
Bestrooi met geraspte emmentaler.
Vouw het pizzadeeg dubbel. bevochtig de randen met een beetje water en druk goed aan. Maak met een mes een paar inkepingen in het deeg (± 7 cm lang).
Klop het ei los met de olijfolie en bestrijk er het deeg mee.
Bak de fougasse 20 à 25 min. in de op 200 °C voorverwarmde oven.
Notities
Tip:
- U kan ook een andere vulling voor uw fougasse gebruiken. Gebruik bv. andere groenten, vervang de ham door spek of kip, of voeg kruiden toe.