1.5dlkippenbouillon (1/4 blokje opgelost in 1,5 dl heet water)
0.5kltijmgedroogd
peper en zout
Instructies
Voorbereiding
Ontdooi de kippenborstfilets oppervlakkig en dep goed droog.
Snij de kip in blokjes van 3 cm.
Kook de pasta gaar en laat de erwtjes meekoken.
Snij de champignons in schijfjes.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe ondertussen 1 el vetstof in een braadpan en bak de stukjes kip aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
Voeg de champignonschijfjes toe en kruid met de tijm. Bak 5 min. op een matig vuur.
Schep de stukjes kip en de champignonschijfjes in een ovenschotel en verdeel er de hamblokjes over. Hou het braadvocht opzij voor de bereiding van de saus.
Meng de kruidenkaas en de rest van de rozijnen met het braadvocht. Voeg wat kippenbouillon toe als de saus te dik is.
Meng de pasta met erwten onder de stukjes kip in de schotel. Giet er de saus over en bestrooi met de geraspte kaas.