Snij de pompoen in 2 en verwijder de pitten. Leg de pompoenhelften naast elkaar op een bakplaat en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met de tijm, peper en zout. Bak 50 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 180 °C.
Snipper intussen het knoflook, de peterselie en het bieslook fijn.
Hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
Meng het knoflook met de peterselie, de fijngehakte hazelnoten en de geraspte parmezaan.
Dep de kippenborstfilets droog.
Bereiding: 30 minuten
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenborstfilets aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie en leg er de gebakken kippenborstfilets in. Zet de braadpan even opzij. Verdeel de peterselie-notenmengeling over de kippenborstfilets en bak 15 à 20 min. in de hete oven.
Schraap ondertussen met een vork het vruchtvlees uit de pompoenhelften (het vruchtvlees lijkt op lange spaghettislierten).
Blus de braadpan van de kip met de room en schraap de braadresten los met een houten lepel. Giet de saus 5 min. voor het einde van de baktijd over de kippenborstfilets in de oven.
Smelt de vetstof in een kookpot en stoof de pompoenslierten 2 à 3 min. Kruid met het fijngesnipperde bieslook, peper en zout.
Notities
Drankensuggestie: Barbãr SpeciaalbierCollection Bio - M. Chapoutier A.O.P. Côtes du Rhône